16-03 t/m 20-03
Deze week hebben we vooral heel slecht weer. Ze hadden afgelopen vrijdag een kleine tornado voorspelt, deze ging langs de kus van Bali, dus was gelukkig alleen maar heel veel wind en heel veel regen. Dit houdt nog een paar dagen aan en dan komt gelukkig het mooie weer terug! Afgelopen weekend zijn we alleen maar heel druk bezig geweest met school. Na de vakantie moeten we een groot verslag inleveren, waar nogal veel werk in zit. Dus zijn we er dit weekend maar alvast mee begonnen, zodat we tijdens de vakantie lekker niks gaan doen! De plannen waren om eerst naar Lombok te gaan en vervolgens naar de Gili (Bounty) Eilanden te gaan. Door het slechte weer konden de boten dit weekend niet varen, dus is Lombok niet meer door gegaan. Het goede nieuws is: de boten kunnen vanaf vandaag weer varen! Dus hebben we de boot naar de Gili's geboekt, morgenochtend om half 7 vertrekken we.
Gisteren zijn we naar Tanah Lot geweest. Dit is een belangrijke en bekende tempel van Bali. De tempel staat in de zee aan de kust en is gemaakt vanuit een rots. Het verhaal is dat de tempel in het ‘heilige' water staat, waar de kwade geesten niet bij kunnen komen. Verder was er nog een pad langs de kust over de rotsen, wat ook super mooi was. Door de harde wind is de zee ook extra sterk en spat het water soms wel 10 meter omhoog, prachtig om te zien!
Vandaag is er een groot feest in Bali. Het is een grote ceremonie. Waar het over gaat? Ik heb geen flauw idee... Ze hebben hier bijna elke week wel een soort ceremonie! Vandaag was het wel erg groot. Dan lopen ze over straat, bijna allemaal in witte traditionele kleding. De vrouwen moeten de spullen dragen, zoals eten en offers voor de goden. Dit doen ze vooral boven nop hun hoofd. De mannen tillen de grote wagens met daarop allemaal torens, en grote figuren gemaakt uit hout. Dit lijken monsters, maar zo mag je dat hier absoluut niet noemen, dat is een grote belediging. De wagens zijn ook helemaal aangekleed met stof en vrolijke kleuren. En overal zijn parasols in verwerkt. Hoe meer dakjes iets hier heeft, hoe belangrijker de god waarvoor het bedoeld is. Daarnaast lopen er nog honderden mensen om de wagens heen, met gekleurde hoge stokken in hun hand, parasols en muziek instrumenten. Heel vrolijk allemaal dus! Soms moeten ze wel kilometers lopen voordat ze op de plaats van bestemming zijn. En daarna moeten ze natuurlijk ook weer helemaal terug! respect hoor...
Morgenochtend worden we dus om half zeven opgehaald en worden we naar de boot gebracht. We gaan met de snelboot, dan is het ongeveer anderhalf uur varen. Op de Gili's is het gelukkig wel mooi weer! Zoals het nu staat gaan we een tour doen langs alle eilandjes. Dan kunnen we op de mooiste plaatsen snorkelen. Dit blijft keer op keer mooi om te doen! Ook gaan we fietsen huren, ik heb al in tijden niet meer op een fiets gezeten, dus dat zal ook wel leuk zijn. Dan gaan we de eilandjes rond fietsen. Zo groot zijn ze nou ook weer niet namelijk. Daarnaast een grote chillvakantie!
Overmorgen vieren ze op Bali ook nieuwjaar. Dan moet het hele eiland donker zijn, iedereen moet stil zijn en mag er niemand op straat komen. Bij ons in het hotel hebben ze op de kamers de ramen al helemaal afgeplakt, zodat we nog een klein lichtje aan kunnen doen. Lawaai maken is op eigen risico zeggen ze... Dit alles doen ze om de geesten in de war te maken, doen alsof er niemand meer op het eiland is zodat ze vertrekken. Op deze manier gaan ze het nieuwe jaar in. Dit duurt twee dagen en dan is het opnieuw feest met allemaal wagens en muziek. Wij zitten op dat moment op ge Gili's, dus maken het jammer genoeg niet mee. Aan de andere kant heb ik ook niet heel veel zin om twee dagen verstopt te zitten in mijn donkere hotelkamer en stil te blijven!
Jullie horen mijn volgende verhaal wel weer als ik terug ben op Bali, want ik ben tot zondag onbereikbaar!
Tjonge tjonge leuke verslagen hoor! Geniet maar lekker !
Hoi Leave Ineke. Wij hebben vandaag prachtig voorjaars weer.En geen tornado's.Die mag je daar houden.Maar je ziet en doet veel daar.Hartstikke leuk meid. En wanneer komt zus Annette?Ik geniet van jou verslagen en foto's.Doei en een knuffel.Tante Hinke
Gefeliciteerd met je verjaardag, fijne dag gewenst. Hebben ze daar wel taart vraagt Sven?
Bedankt! Ik heb een super verjaardag gehad. En ja, ik heb een hele grote chocolade taart gekregen! En natuurlijk cadeautjes... Annette komt 3 mei aan op Bali, daar heb ik al ontzettend veel zin in! Nog ongeveer 6 weekjes wachten.
Heey famke...wat een prachtige foto's ...echt super mooi is het daar en wat zie jij er ook goed en stralend uit. Dikke tuut mem