Aangekomen!
Dag 1.
Toen ik op schiphol mijn medereisgenoten tegenkwam, begon het `Bali` gevoel pas te komen. Daarvoor kon ik nog niet beseffen dat ik zo lang weg ging. Bij het boarden liepen we al vertraging op, maar niet veel. De sfeer zat er al aardig en en de tijd vloog gelukkig voorbij. In het vliegtuig kregen we allemaal nootjes, koekjes en drinken. Zelfs om half 12 kregen we nog een warme maaltijd! Daarna heb ik geprobeerd om nog een aantal uurtjes te kunnen slapen, maar ik werd wel steeds tussendoor wakker omdat het afscheid moeilijker was dan ik had gedacht.
In de ochtend kregen we weer warm eten en daarna gingen we een tussenstop maken op singapore. Hier werd het vliegtuig na circa 13 uur vliegen schoongemaakt en bijgetankt. Het vliegveld op Singapore was oud. Overal lag oude bruine vloerbedekking die typisch naar buitenland ruikt, bruine stoelen en een apart sfeertje. De controles waren ontzettend streng, vele malen paspoort controles, boardingpas controle en diverse formulieren moesten worden ingevuld en ingeleverd. Daarna gingen we weer verder vliegen en kregen we wederom weer een warme maaltijd. Gelukkig was het nog maar een klein stukje vliegen (3 uur) dus we waren er bijna. Ik had het helemaal gehad in het vliegtuig, het was toch wel een hele lange reis!
Eenmaal aangekomen en wederom door de vele controles heen gekomen, konden we naar ze band waar onze koffers op lagen. Overal waren Indonesische mannen die proberen je koffer voor je te tillen, waar ze dan geld voor vragen bij de uitgang. Hier moet je dus wel goed opletten op je spullen en wat je wel en niet toe laat. Na de koffer controle stond onze taxi chauffeur al klaar met een lijst en brieven van het hotel. Ik zit in hotel Taman Rosani. Toen de groep compleet was gingen we naar buiten. Dan kom je door een gang waar je geld kunt wisselen bij allemaal verschillende loketten. Ze proberen je allemaal over te halen hoe gemakkelijk om bij hun te wisselen. Wij zijn gewoon doorgelopen achter onze taxi chauffeur aan naar buiten. Daar staat een horde mensen te wachten op gasten die arriveerden. Iedereen zwaait, schreeuwt en staat met bordjes en fluitjes klaar om de aandacht te trekken. Ze staan allemaal rondom de ingang en laten maar een kleine doorgang vrij voor mensen die zo door kunnen lopen. Buiten regende het, ontzettend hard! En het was warm, een drukkende warmte. Het was al half 10 en nog steeds 30 graden buiten. De regen hielp niets tegen de warmte en het kleine beetje wind dat er stond was nog net te voelen. De taxi chauffeur is met ons langs een pinautomaat geweest, waarna we bij het hotel zijn afgezet.
Bij het hotel kregen Sarah en ik als eerste de sleutel van onze kamer. De kamer is perfect en schoon! Alleen in de douche kruipen een paar mieren, maar dat is nog te doen. We hebben een gigantisch balkon en slapen aan de voorkant van het hotel. Dit balkon moeten we delen met 3 andere kamers, maar waarschijnlijk zitten we er toch niet vaak, omdat de binnenplaats van het hotel een restaurant en zwembad heeft waar het veel gezelliger is! We hebben wat spullen uitgepakt en zijn gelijk gaan zwemmen in de regen. Heerlijk! Daarna onder de douche geweest en boodschapjes gedaan. We hebben nog twee biertjes gedronken in het restaurant, kennis gemaakt met andere studenten en het was al snel weer 2 uur. Moe waren we nog steeds niet, maar dat zal wel komen door de jetlag. Het is nu al 3 uur. Morgenochtend om 10 uur hebben we een meeting waar we dingen over de omgeving krijgen te horen en ons lesrooster van komende week. Dan zal het dagelijkse leven wel beginnen! Daarvoor eerst nog even lekker ontbijten, ik ben benieuwd wat dat allemaal inhoud hier!
Oeps, ik heb niet eens doorgehad dat je nu al weg ging! Haha en nu zit je er al! Leuk dat je ook een website bij houdt, ben namelijk wel erg benieuwd naar al je verhalen! En het eerste verhaal klinkt al goed!
Meid heel veel plezier en succes daar...En geniet er lekker van want voor je het weet zit je weer thuis in de kou!
Liefs
Ha ineke!
Fijn dat je goed bent aangekomen daar. Met koffer en al ook nog :) haha. Geniet daar van alle eerste indrukken! Ben benieuwd naar je volgende verhaal! Wij blijven je volgen! Ik zal nu de vriezende kou in richting t werk. Brrrr!
Xxxxx
It Amelan
Zo Ineke, je begint met trouw met je verhalen! Fijn dat je goed bent aangekomen, en dat de kamer schoon in! dat is toch wel t belangrijkst!
Maar heel veel plezier in die heerlijke warmte, en ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Liefs Rianne
Hoi Ineke
Jij bent snel net je eerste verhaal! Leuk om te lezen hoe de reis verloopt dan weet ik een beetje wat me te wachten staat straks in mei. ;-)
Kon je een beetje fit uit je bed komen vanochtend? Heel veel plezier en heerlijk genieten van de warmte! Wij gaan zo een sneeuwpop maken haha.
Kus!!
Hee Nichie,
Een warm onthaal lees ik wel. Geniet ervan de jetlag zal nog wel even parten gaan spelen. Wij komen net van de Opeinder ijsbaan. Sven heeft achter een stoeltje geschaatst.
Hee Ineke! Leuk om te lezen wat je reis was. Hier ligt nu erg veel sneeuw.. ik moest vrijdag bijna helemaal naar huis open maar goed. Geniet maar van de lekkere warmte daar! Xxx kirsten
Ha tttbl!
Moai datsto goed oankommen bist! Ik hoopje datst in geweldige tiid hawwe silst sadast skylk der noch faak oan werom tinke kinst. Noch efkes en dan hoopje wy hjirre te gietsjen fan in 11 Stêdetocht...... In ferkil mei dy dêr fan sa'n 45 graden, hahaha. Juster wie it op 'e Lemmer -18! Jaja.. Eins net te leauwen ..... He, genietsje der mar fan, dat doch ik ek troch it lêzen fan dyn ferhalen! Hertlike groetnis en in dikke tút fan mij. Mia